Szakrális zenei előadás Ács János világhírű karmesterrel

Írva : 2023 március 6

A világ legismertebb operaházaiban, koncerttermeiben vezényelt, világsztárokkal lépett fel, március 12-én, vasárnap 18 órakor pedig az Aradi Kamaraszínház meghívottja Ács János világhírű karmester. A nemrég Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett művész a Csokonai Operastúdió szólistáival és kórusával lép fel, a nagyböjti időszakhoz illő, Rossini Kis ünnepi miséjét adják elő az arad-belvárosi evangélikus-lutheránus templomban.

Az Olaszországban élő, de magyar gyökereihez visszatért karmester, Ács János a „Három Tenor” koncertjeinek állandó karmestereként, Pavarotti korrepetitoraként szerzett világhírnevet. Nagy sikerrel lépett fel a világ legnagyobb koncerttermeiben, éveken át zeneigazgatója volt az Egyesült Államokban a denveri Colorado Operának, dolgozott Róma, Firenze és Velence operatársulataival, a Giuseppe Verdi Színház és a Magyar Állami Operaház Falioni Kamarazenekarának művészeti vezetője volt. Eddigi pályafutása során dirigálta Bellini és Puccini valamennyi operáját, s a legnagyobb Verdi-műveket. Korunk olyan nagy énekeseivel dolgozott együtt, mint Luciano Pavarotti, Samuel Ramey, Raina Kabaivanska, Giuseppe Giacomini és a „három tenorként” ismert világsztárok. Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű szerepel. Szakmai körökben az olasz operajátszás legnagyobb szakértőjének tartják.

Ács János vezényel

Ács János a szakrális zene elkötelezettjeként gyakran vezényel templomi hangversenyeket is. Aradon a belvárosi evangélikus-lutheránus templomban találkozhat a közönség a nagynevű művésszel, aki a Debreceni Csokonai Színház Operastúdió szólistáival és kórusával lép fel. A nagyböjti időszakhoz illő, Rossini Kis ünnepi miséjét adják elő.

Ács János a Csokonai Operastúdióval (Fotó: Máthé András)

Luciano Pavarotti és a Három Tenor karmestere, Ács János, valamint a Csokonai Operastúdió szólistái és kórusa a Debreceni Partium Ház szervezésében az Aradi Kamaraszínház évadának keretében vendégszerepelnek Aradon. A szakrális zenei előadásra érvényesek az Aradi Kamaraszínház bérletei, valamint jegyek 15 lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: március 07-09. között kedden, szerdán, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között; március 10-én, pénteken 10-16 óra között; március 11-12-én, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.