Szarvas József: a Nemzeti Színház művészének önálló estje az Aradi Kamaraszínház műsorán

Írva : 2020 július 20

2020. július 27-én, hétfőn 20.00 órakor egyéni esttel érkezik Aradra a budapesti Nemzeti Színház tagja, Szarvas József. A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Pustol a hó című előadása saját életéről, különleges életpályájáról szól.

Könnyű neked, Szarvas Józsi… címmel közösen írt könyvet Szarvas József és Bérczes László. A 2018. nyarán megjelent életregény nyomán készítették el a Pustol a hó című színházi előadást.

Egy hatvanéves férfi egy pillanatra megáll, visszanéz, hogy találkozzon önmagával. Találkozzon a tanyasi kisfiúval, a debreceni henteslegénnyel, a Csokonai Színház segédszínészével, a „fekete vonaton” jövő-menő színészhallgatóval, a Vígszínház, Kaposvár, majd az új Nemzeti Színház színészével, a viszáki Tündérkert és Kaszás Attila Pajta Színház gazdájával… Egy pillanatra megáll, aztán indul, folytatja útját. Például ezzel az előadással. Színpadra került Szarvas József élete, méghozzá a Nemzeti Színházban, ahova gyerekkora óta vágyott.

„Ő a nép egyszerű gyereke volt és maradt. Esze ágában sincs csillogni, tündökölni, ünnepeltetni magát, nem várja el, hogy az utcán körbecsodálják. Miközben igencsak jellegzetes karakter, nagy fazon. De ez nem egy megcsinált figura, nem celeb módra kitalálta magát; ő ilyen. Legfőbb jellemzője az irigylésre méltó természetessége, amiben a színészi ereje is rejlik… Ő csak mesél. Elregéli az életét”, írja az előadás kapcsán Bóta Gábor a Népszavában.

Az előadásra 15 (teljes árú), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók jegyek online, a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0744/475–147-es számon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen. Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10 – 16, szombaton 10 – 12 óra között.