Szeptemberi vendégek az Aradi Kamaraszínházban: Berecz András és a János vitéz

Írva : 2022 augusztus 31

Szeptemberben két előadás várja a nézőket az Aradi Kamaraszínházban. Visszatér Aradra Berecz András közkedvelt mesemondó, néprajzkutató és énekes, akinek fellépéseit minden korosztály mindenhol nagy szeretettel fogadja, Aradon szeptember 13-án találkozhatnak vele a nézők. Szintén szeptemberben vendégül látjuk a Nagyvárad Táncegyüttest is, amely Petőfi Sándor János vitéz című történetét hozza el Aradra szeptember 14-én. 

Szeptember 13-án, kedden 19 órakor az aradi Bábszínház termében Berecz András Tegnap is ma mentem haza című előadását láthatja a közönség. A műsor ajánlója szerint Berecz András nagy kezű, tág torkú, deli ifjakról és mozgalmas fehérnépekről szóló énekekkel és megindító mendemondákkal várja a nézőket. A Kossuth díjas énekes és mesemondó estje egyben ünnepi megemlékezés híres mulatók, és mulatások igazi szereplőiről, régvolt csárdaküszöbök, kocsmalépcsők híres koptatóiról, bogáncs sorsú határbeliekről, kiknek apját-anyját senki nem tudta. Legendákkal, dallal, mulatással idézi fel alakjukat Berecz András népmesegyűjtő és folklórkutató. A közkedvelt előadóművész kétszer is vendége volt már az Aradi Kamaraszínháznak. Történeteivel, meséivel egy olyan műfajt képvisel, amely időtálló minden korban, hiszen a népi gyökerekhez nyúl vissza, egyszerűen és mindenki számára érthetően mesél az élet fontosabb állomásairól és eseményeiről. 

Berecz András

Szeptember 14-én, szerdán 19 órakor a nagyszínház termében János vitéz történetét láthatják a nézők, ezúttal táncszínházi változatban a Nagyvárad Táncegyüttes művészeinek előadásában. Ki ne ismerné kicsitől nagyig Petőfi Sándor János vitéz című, az igaz szerelem megpróbáltatásairól szóló hihetetlen erejű történetét? Minden korban és kornak aktuális mese (vagy felnőttmese) ez, örökérvényű mondanivalóval. A János vitéz című táncszínházi előadás egy mesebeli miliőbe kalauzolja nézőit, amelyben a főhős, az embert próbáló akadályok ellenére is, kitart az igaz szerelembe vetett hite mellett. erre az útra hívják a nézőket a Nagyváradi Szigligeti Színház táncművészei: drukkoljunk együtt Kukorica Jancsinak, hogy egy szebb világban, valahol az Óperenciás tengeren túl, ráleljen párjára, Iluskára. A táncszínházi produkció rendezője Györfi Csaba, koreográfiáját Farkas Tamás, Farkas Ágnes, Tókos Attila és Györfi Csaba jegyzik, a szereplők között pedig Drimba Máté (Kukorica Jancsi) és Dimény Eszter (Iluska) színművészeknek tapsolhatnak a nézők.

János vitéz – táncszínházi előadás

Jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.