Újabb állomások a Különjárat szórványvidéki turnéjában

Írva : 2011 november 21

Újabb állomások a Különjárat szórványvidéki turnéjában

November 23-án Lippán és november 24-én Zsombolyán mutatja be az Aradi Kamaraszínház Éder Enikő Különjárat című estjét, amely a Bethlen Gábor Alap által támogatott szórványvidéki turné következő két állomása.

Az előadást Lippán szerdán, 17.00 órakor a volt német iskola földszinti termében, míg Zsombolyán a Polgármesteri Hivatal dísztermében nézhetik meg az érdeklődők csütörtökön, 18.00 órai kezdettel.

Éder Enikő, az Aradi Kamaraszínház színművésze, Különjárat – Dalok, szavak, találkozások című egyéni estje 2010 októberében indult útjára az Aradi Kamaraszínházban. Az előadást számos helyen játszotta nagy sikerrel az aradi művésznő, többek között a THEALTER fesztivál keretében a szegedi Csillag börtön fogvatartottai előtt. A fesztivál naplójában így írnak az előadásról: „Éder Enikőt megszerette ez a fesztivál. Megszerette a sokarcúságát: az olykor gyenge, olykor kegyetlen, érzékeny nőt a Kvartett című darabban, és rajongott érte a Csillag börtön közönsége.” A közelmúltban Éder Enikő a Kisebbségi Színházak Kollokviumán, Merteuil szerepének megformálásáért a Heiner Müller Kvartett című előadásban a legjobb női alakítás díját nyerte meg.