Újabb bemutató: színpadon az Árgyélus királyfi, a Békéscsabai Jókai Színház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója

Írva : 2021 október 8

Október 4-én, hétfőn a Békéscsabai Jókai Színházban bemutatták az Árgyélus királyfi című mesejátékot, amelyet az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban vitt színre a békéscsabai társulat Tege Antal rendezésében.

Tiszán innen, Dunán túl – élt egyszer egy Gyáva király, akinek a kertjéből minden éjfélkor eltűntek az aranyalmák. Ezen az éjszakán azonban maga Árgyélus királyfi őrzi a fákat, a Javasember két szelencéjének támogatásával… A gyönyörű jelmezekkel, igényes díszletekkel színre vitt mesejáték során megtudjuk, hogy a tündérek nem is olyan ártalmatlanok, mint hinnénk, és Árgyélus, a tejfelesszájú lovagocska korántsem olyan anyámasszony katonája, mint azt az édesapja gondolja. Nemcsak elmegy szerelméért a világ végére, de vissza is tud térni, úgy, hogy közben segíti azt, akit tud. A gonosz elnyeri büntetését, az igaz szívűek a szerelmet, mások pedig egy-egy vágyott tárgyat vagy címet – kinek mi a kívánsága. Árgyélus királyfi történetét mindenkinek ajánljuk, hiszen a mese mindenkié.

A darab rendezője Tege Antal, főbb szerepeiben Czitor Attilát, Csomós Lajost, Katkó Ferencet, Nagy Erikát és Nádra Kittit láthatják a nézők.

A tervek szerint a későbbiekben számos magyarok lakta településre fog eljutni a szívderítő mesedarab.