Újabb díj a Rudolf Hess tízparancsolatának

Írva : 2011 október 3

Újabb díj a Rudolf Hess tízparancsolatának

Harsányi Attila az Aradi Kamaraszínház művésze a Rudolf Hess tízparancsolata című előadásban nyújtott alakításáért a legjobb színésznek járó díjat nyerte a17-ik alkalommal Nagyváradon  megrendezett Rövid Dráma Hete Fesztiválon.

A kétévente megrendezett seregszemlén idén 30 előadást értékelt az öttagú zsűri (Ludmila Patlanjoglu – zsűrielnök, Marius Zarafescu, Mircea Morariu, Claudiu Groza és Anton Tauf). A versenyprogramban bécsi, bonni, a hazai színházak közül a bukaresti Odeon és Nottara, temesvári, váradi, petrozsényi, brassói, tordai, marosvásárhelyi, resicabányai és nagybányai társulatok szerepeltek.

A napokban Aradon bemutatott Kvartett című előadással vesz részt az Aradi Kamaraszínház a gyergyószentmiklósi Kisebbségi Színházak Kollokviumán október 4-én. A Nemzetközi THEALTER Fesztivál nulladik napján nagy sikerrel bemutatott előadás a Bethlen Gábor Alap támogatásával, a MASZK Egyesülettel együttműködésben jött létre, Éder Enikővel és Harsányi Attilával a főszerepben, Balog József rendezésében.