Újabb fesztiválon a Rudolf Hess tízparancsolata

Írva : 2011 szeptember 25

A Rövid Dráma Hete Nagyváradon

Az Aradi Kamaraszínház a Rudolf Hess tízparancsolata című előadással szerepel a nagyváradi Rövid Dráma Hete Fesztiválon. Alina Nelega monodrámájával már számos alkalommal szerepelt az Aradi Kamaraszínház Magyarország és Románia legjelentősebb színházaiban és fesztiváljain. Az előadást a transindex.ro hírportál a 2008-as év legjelentősebb előadásának választotta, szintén 2008-ban elnyerte a legjobb előadásnak járó címet a 18. THEALTER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Szegeden, 2009-ben pedig a toptipp.hu magyarországi kulturális portál az év legjobb monodrámájának ítélte. 2011-ben Harsányi Attila kapta meg a legjobb színészi alakítás díját a 19. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Nagybányán.

A Rövid Dráma Hete Fesztiválon az előadást szeptember 27-én, kedden, 19.00 órakor tekinthetik meg az érdeklődők a nagyváradi színház stúdiótermében.

A fesztivál az egész országban egyedülálló rendezvénysorozat, amelyet kétévente szerveznek meg. Összetett programokkal várják az érdeklődőket, amelyeket sokfelé tartanak: a stúdióteremben, a Fő utcán, A Sas passzázsban, a színház színpadán, a Szakszervezetek Művelődési Házában, autóbuszon, kávézókban. A darabokat kiegészítő programok – nyitókarnevál, kosztümös felvonulás, könyvvásár – színesítik.