Újabb fesztiválsiker az Aradi Kamaraszínháznak

Írva : 2016 április 18

Újabb fesztiválsiker az Aradi Kamaraszínháznak

A Legjobb férfi alakítás díját nyerte el a Bács Miklós, Octavian Saiu és Török Ákos alkotta szakmai zsűritől az Aradi Kamaraszínház Gyerekességek című előadásában nyújtott alakításáért Lung László Zsolt színművész a bákói Valentin Silvestru Nemzetközi Monodráma Fesztiválon. Az előadás rendezője Tapasztó Ernő.

Az Aradi Kamaraszínház előadásai évek óta szerepelnek a bákói nemzetközi színházi fesztivál versenyprogramjában, 2013-ban a Rudolf Hess tízparancsolata című előadás, Harsányi Attila főszereplésével, Tapasztó Ernő rendezésében, a Fesztivál Nagydíja mellett a Ştefan Iordache-közönségdíjat és a fesztivált szervező Bacovia Színház társulata által felajánlott Színészek a színészekért díjat is megkapta. Idén az Aradi Kamaraszínház három előadását hívták meg a fesztivál válogatói, a Guernica 80 – Minden Egész eltörött című flamenco táncelőadást és az off-programba Harsányi Attila és Vihula Mihajlo Oroszok című színházi koncertjét.
A Gyerekességek című előadás számos hazai és külföldi színházi fesztiválon bemutatkozott már, többek között a szegedi THEALTER Fesztivál keretében a Csillag börtön fogvatartottjai előtt. „A színész valójában nem kisfiút játszik, hanem erővel és energiával telve, kíváncsian kérdez. Lung ugyanazzal a játékossággal oszt új szerepet bizonyos tárgyaknak, és használja őket ennek alapján, mint ahogy egy gyerek egy mozdulatból világháborús csatamezővé varázsol egy homokozót. Remekül érzi mindeközben a különböző, furcsa helyzetekből fakadó humort is, és egy-két találó gesztussal precízen váltogat a megjelenített karakterek között”, írja Nyulassy Attila kritikus Lung László Zsolt szerepformálásáról.