Újra Aradon a nagyváradi Szigligeti Színház

Írva : 2016 november 16

Újra Aradon a nagyváradi Szigligeti Színház

November 24-én és 25-én 19 órakor az Aradi Kamaraszínház nézői a nagyváradi Szigligeti Színház előadásában Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk című előadást láthatják, Anca Bradu rendezésében. Az előadás helyszíne az aradi nagyszínház.
Egy szűk osztályközösség találkozik, hogy az érettségi évfordulóját megünnepelje, lengyel és zsidó diákok vegyesen. Annak a generációnak a képviselői, akiknek sorsát megpecsételték a második világháború borzalmai. S bár maga a találkozás ünnepi esemény, a háború traumatikus emlékei felkavaróak, és drámai felismeréseket idéznek elő. A dráma a tolerancia és a megbocsátás szükségességének üzenetét hordozza. A különbségek, a másság elfogadásának védelmét, az agresszív impulzusok meghaladását, a történelmi sorsszerűség elfogadását, egy felvilágosult, kiegyensúlyozott, az igazra nyitott nézőpontból. Az előadást a nagyváradi születésű rendező, Anca Bradu jegyzi, aki 2000-ben megkapta a legjobb rendezésért járó UNITER-díjat.

„A mi osztályunk olyan előadás, amely nem engedi meg a kívülmaradást. Tadeusz Slobodzianek darabja megtörtént eseményeket dolgoz fel, s az a tízfős osztály ugyan Lengyelországban volt/van, de hasonló történetekről, hasonlóan kegyetlen sorsokról magyar drámát is lehetne írni. Az Anca Bradu rendezte nagyváradi előadás drámai szimfónia, melynek akkordjai még napokig a fülünkben csengenek, ahányszor megszólalnak az intolerancia, a kirekesztés, az elutasítás hangjai,”írja az előadásról Simon Judit.

Szereplők: Csatlós Lóránt, Dimény Levente, Fodor Réka, Gajai Ágnes, Hunyadi István, Kardos M. Róbert, Kiss Csaba, ifj. Kovács Levente, Szabó Eduárd, Szotyori József, Tóth Tünde

A november 24-i előadásra a délutáni teljes bérletek, délutáni nagyszínházi bérletek és a diákbérletek érvényesek.

A november 25-i előadásra az esti teljes bérletek és az esti nagyszínházi bérletek, valamint a meghívók érvényesek.

Jegyek az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház jegypénztárában válthatók.
Nyitvatartás: Keddtől péntekig 10-14 és 17-19, szombat-vasárnap 10-12 és 17-19 óra között (hétfőn zárva)

Online jegyvásárlás:  www.biletmaster.ro