Válságkomédia Alföldi Róberttel a főszerepben

Írva : 2016 szeptember 9

Válságkomédia Alföldi Róberttel a főszerepben

Szeptember 18-án, vasárnap, 16.00 és 19.30 órától az Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédiát láthatja az aradi közönség Alföldi Róbert és Hevér Gábor főszereplésével a nagyszínházban. A produkció a 2015. évi szegedi THEALTER színházi fesztivál közönségdíjas előadása.
A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira. Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében? Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik? És hogyan rontja a helyzetet a globális felmelegedés? Antony Jay és Jonathan Lynn – a nyolcvanas években készült, világsikerű, klasszikussá vált tévésorozatuk alapján írt – 2010-ben bemutatott politikai komédiája a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.
Az idei nyár megkerülhetetlen eseményeket hozott a brit politikában, hiszen a népszavazáson győztek a „brexit” pártiak, tehát az Egyesült Királyság népe úgy döntött, hogy ki szeretne lépni az Európai Unióból. E tény fölött nem hunyhat szemet egy olyan színházi komédia sem, amely a brit miniszterelnök egy napját meséli el. Az Igenis, miniszterelnök úr! című előadás a negyedik évadát kezdi az Átrium Film-Színházban, Alföldi Róberttel és Hevér Gáborral a főszerepben. Szeptember 18-án az aradi közönség már az Igenis, miniszterelnök úr! 2016-os, frissített változatát láthatja.
A 16.00 órai előadásra a délutáni teljes bérletek, délutáni nagyszínházi bérletek és a diákbérletek érvényesek.
A 19.30 órai előadásra az esti teljes bérletek és az esti nagyszínházi bérletek, valamint a meghívók érvényesek.
Jegyek a 0721/265-827-es számon vagy az akamara.ro@gmail.com e-mail címen foglalhatók!
Szereplők: Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra, Némedi Árpád / Marton Róbert
Rendező: Znamenák István