Vári Éva az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2014 április 2

Vári Éva Rose című monodrámája az Aradi Kamaraszínházban

Pénteken,  április 4-én 17 és 20 órától a nagyszínház stúdiótermében Vári Éva felejthetetlen alakítását, a Budapesten hatalmas sikerrel játszott Rose című monodrámát tekinthetik meg az Aradi Kamaraszínház nézői.
Martin Sherman monodrámája Rose életén keresztül éles rajzú portrét tár elénk a 20. századról is, amelyben minden megváltozott, kivéve az erőszakot, iróniával, nevetve azonban a legsúlyosabb helyzet is könnyebben elviselhető.

„Az ember egy hétig üldögél egy fapadon, nevet, sír, vitatkozik, és közben emlékezik a halottakra, sokat  eszik, sokat fecseg, végül egész belesajdul a feneke, és  mindez arra való, hogy emlékeztessen bennünket: egyazon néphez, fajhoz és kultúrához tartozunk, amely kultúrának a lényege a sajgó fenék, a panaszkodás, a  heves vita, a nyughatatlan elme, a menekülő elme és az atomként fölrobbanó elme, bár az atomot még most sem értem, de hát megváltoztatta az elmúlt századot, azóta nem olyan a világ, mint azelőtt volt.”
ROSE végigélte a 20-ik század borzalmait, a háborút, a varsói gettót, az Exodus utasainak kálváriáját, eltemette és meggyászolta a családját, a férjét és gyerekét.
A gyász az emlékezés ideje, de Rose nem szívesen emlékszik: túl sokat élt, túl sokat látott. Szeretne megszabadulni a fejében élő képektől – ezért  elmeséli, megosztja velünk élete fontos pillanatait. Minden fájdalmat, örömet és szerelmet. Humorral átszőtt, szívet melengető meséje megkapó  jiddis Odüsszeia, amely élni akarásról, bölcsességről  és emberi hitről tanúskodik.
A Rose ősbemutatója 1999-ben volt a Londoni Nemzeti Színházban.
A 17 órai előadásra a Kedvezményes Teljes, illetve Kedvezményes Kamaraszínházi, valamint a Diákbérletek érvényesek, a 20 órai előadásra a Felnőtt Teljes bérletek, valamint a Meghívók érvényesek. 
 
Jegyek egy órával a 17 órai előadás előtt a nagyszínházban kaphatók, valamint a 0755/04–52–00-es telefonszámon rendelhetők.
Az Aradi Kamaraszínház tájékoztatja a nézőket, hogy az esti előadásra minden hely betelt.