VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát

Írva : 2012 október 1

VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát

Keserédes zenés játék premierje az Aradi Kamaraszínházban

Vasárnap, október 7-én 19 órától az Aradi Kamaraszínházban (Bábszínház épülete) Aradi Tibor főszereplésével a VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című keserédes zenés játék bemutatóját láthatja az aradi közönség. Az előadást hétfőn, szeptember 8-án és kedden, szeptember 9-én is láthatják a nézők.

Az Aradi Kamaraszínház bemutatója igazi színháztörténeti premier, hiszen a Magyarországon és Romániában is ismert humorista Aradi Tibor, az Aradi Kamaraszínház társulatának legújabb tagja, először lép fel drámai szerepben. Aradi Tibornak és a tangóharmónikán kísérő Borsos Pálnak, valamint a rendező Tapasztó Ernőnek köszönhetően, az előadásban keverednek az alkotók személyes élményei az eredeti szöveggel, ismert dalok és dallamok paródiái hangzanak el, igazi színházi csemegét ígérve a nézőknek.  A különös és különleges hangulatú előadásban Aradi Tibor színészi eszköztárának számos elemét és színét felvonultatja, Borsos Pál tangóharmónika-játéka pedig felejthetetlen élményt ígér.
A VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című darabot Jevgenyij Griskovec, a kalinyingrádi születésű kortárs orosz színész-drámaíró személyes élményei alapján írta: a csendes-óceáni orosz flottánál töltött három évét dolgozta fel benne – megrázóan, mégis szórakoztatóan. Ezért a drámájáért Griskovec 1999-ben Három nővér-díjat kapott.

A történet gyermekien egyszerű: egy ember, az Elbeszélő arról mesél, miként szolgált le három évet a csendes-óceáni flottánál. Az előadás ezeket az emlékeket, élményeket emeli a valóság fölé, keserédes humorral, zenével, énekkel mutat be egy emberi sorsot.

Jevgenyij Griskovec:

VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát

keserédes zenés játék

Fordította: Kozma Tímea

Főszerepben: Aradi Tibor
Szerjózsa, a tangóharmónikás: Borsos Pál

Szöveg: Aradi Tibor
Vers: Lung László Zsolt
Dramaturg: Aradi-Tapasztó
Bábok: Albert Alpár
Díszlet, jelmez, effektek: Aradi-Borsos-Tapasztó
Hang: Gheorghe Mureşan, Borsos Pál
Fény: Ioan Horga
           
Rendező: Tapasztó Ernő

Vasárnap, október 7-én 19 órától a teljes árú (piros) bérletek valamint a meghívók érvényesek.

Hétfőn, október 8-án 19 órától az engedményes (sárga) bérletek érvényesek.

Kedden, október 9-én 19 órától a diákbérletek érvényesek. Az előadás után közönségtalálkozó az alkotókkal.

Jegyek a hétfői és keddi előadás előtt egy órával a helyszínen válthatók. Jegyigénylésüket az akamara@gmail.com e-mail címen is megtehetik.

Jegyek elővételben a Ioan Slavici Klasszikus Színház jegypénztárában válthatók.
Nyitva tartás:     Kedd – Péntek: 10.00 – 14.00; 17.00 – 19.00
        Szombat – Vasárnap: 10.00 – 12.00